blogger tricks

Σάββατο 4 Μαΐου 2013


Νανόμπουφος (Asio Otus)

Δείτε σε βίντεο HD κάτι μοναδικό !!!!! Εξω από το σπίτι μου εδώ και μερικές μέρες με επισκέπτεται ένας Νανόμπουφος !!! Ενα πανέμορφο τεράστιο αγριόπουλο να χορεύει ασταμάτητα !!

Video HD : http://adf.ly/OLOIv

*περιμένουμε 5 sec. να φύγουν οι διαφημίσεις και πατάμε skip add δεξιά !!




Νανόμπουφος !!! Άσιος ο ώτος (Asio otus) 

Κοινές ονομασίες: Νανόμπουφος, μικρός Μπούφος.

Είναι ένα από τiς πιο κοινές κουκουβάγιες στην Κεντρική Ευρώπη. 

Ο νανόμπουφος έχει μήκος σώματος περίπου 36 εκατοστά και άνοιγμα φτερών 95 εκατοστά περίπου το ίδιο μέγεθος με τον Χουχουριστή, Στριγξ η αείσκωψ (Strix aluco) ωστόσο, είναι πολύ πιο λεπτός από τον Χουχουριστή, το βάρος κυμαίνεται στα αρσενικά από 220 έως 280 γραμμάρια και τα θηλυκά μπορούν να φτάσουν άνετα από 250 και 370 γραμμάρια.

Εντυπωσιακές μεγάλες τούφες φτερών στα αυτιά είναι το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του είδους, οι τούφες φτερών στα αυτιά δεν παίζουν κανένα ρόλο στην ακοή. Η ίριδα του Νανόμπουφου έχει ένα φωτεινό κιτρινοπορτοκαλί χρώμα. Το πρόσωπο διαιρείται με μία ευδιάκριτη γραμμή. Τα φτερά είναι σχετικά στενά.

Το φτέρωμα της κουκουβάγιας είναι από ανοιχτό καφέ μέχρι ώχροκίτρινο διακεκομμένες μαύρες γραμμές και καφέ στίγματα. Στα θηλυκά ο χρωματισμός είναι πιό σκούρος με κοκκινωπό-καφέ αποχρώσεις, στα αρσενικά ο χρωματισμός είναι πιό ανοιχτός. Ο χρωματισμός του φτερώματος τα κάνει απαρατήρητα όταν αναπαύονται στα κλαδιά των δέντρων.

Αναπαραγωγή: Γεννά τον Μάρτιο-Μάιο 3-5 αυγά. Τα κλωσσά 25-30 ημέρες. Πετούν μετά από 30 ημέρες.
Τροφή : Νυκτόβιο, τρέφεται κυρίως με αρουραίους αλλά και με μικρά θηλαστικά, πουλιά, έντομα.

Βιότοπος Δάση, αλσύλια κωνοφόρων, φυλλοβόλα δάση, παλιές φωλιές. Στέκεται σε πυκνά φυλλώματα σε κομμένα κλαριά.

Ενημερώθηκε στις: 5:48 μ.μ.
© Copyright DISCOMANIA BLOG
Σχεδιασμός από: lefta4klik